RESERVEER JE TOEGANGSKAART À € 10,-

Op 4 februari 2023 geven we het concert "Stralend Licht"

in de Ontmoeting, Emmalaan 1, Bennekom.

Aanvang concert: 20:00 uur.

Via deze pagina kun je in de voorverkoop toegangskaarten reserveren.

RESERVEER VIA DIT FORMULIER

Na je aanmelding gaat er een email onderweg met meer informatie over het concert.

Mocht je deze niet binnen een paar minuten ontvangen, kijk in de spam folder.
Toch niets ontvangen? Graag een mailtje sturen naar info@songsfromtheheartkoor.nl

Lees hier hoe we je gegevens verwerken

“Songs from the Heart” straalt al 5 jaar

“Songs from the Heart” is een koor dat dit seizoen vijf jaar bestaat. Een jubileum dat op 4 februari 2023 met een avondvullend concert wordt omlijst. Het concert in de “Ontmoeting” te Bennekom draagt de titel “Stralend licht”.

Hoe fijn is het om in het donker de maan aan de hemel te zien of de zon te zien opkomen die weer licht brengt. Uit verschillende culturen en tradities zingt het koor over het licht. Het licht wat maakt dat alles kleur krijgt, helder en mooi wordt, warmte, kracht en liefde geeft. Zonder licht kan een mens niet leven. En mogelijk heb je meegemaakt dat juist muziek je hoop en kracht geeft als het donker is en je leven een straal van licht kan gebruiken. Daarom ons jubileumconcert op 4 februari vol “Stralend Licht”.

Songs from the Heart telt zo’n 25 zangers en zangeressen en oefent wekelijks in De Hoge Born in Wageningen. Dirigent Anadya Wouters, één van de oprichters van het koor: “Elke week verheug ik mij weer op de repetitie. Het koor heeft een mooie klank en straalt een energie uit die luisteraars raakt. Tijdens de Vredesweek gaven we een concert in Veenendaal waar mensen geroerd werden door de muziek en de klank van Songs from the Heart. Energie uitstralen, licht uitstralen. Dat doet dit koor."

Speciaal voor het jubileumconcert komt Ori Jedlowski uit Italië. Tijdens het concert zal zij het koor aanvullen en begeleiden met haar enthousiasme en liefde voor de muziek.

SPECIALE GAST UIT ITALIE

ORI JEDLOWSKI

Maria Vittoria Jedlowski (ook bekend als ORI) is artieste, singer-songwriter, verhalen-verteller, Biodanza® facilitator en docent klassiek gitaar aan het G.Verdi Conservatorium in Milaan. In al haar werk komt de zorg voor schoonheid, wijsheid en gezondheid van mensen tot uiting.

Songs from the Heart heeft een speciale band met Ori. Zij is meerdere malen bij onze repetities geweest wanneer zij in Nederland bij Anadya verbleef. Elke keer beleefden we met elkaar een bijzonder mooie avond. Dit keer komt zij speciaal voor ons naar Nederland, om mee te spelen met ons concert. We zijn blij haar weer te zien en muziek met haar te maken bij deze bijzondere gelegenheid.

Meer informatie over Ori vind je op haar website:

Maria Vittoria Jedlowski: musicista chitarra classica - compositrice musica contemporanea

JUBILEUMJAAR

5 JARIG BESTAAN

5 jaar bestaat Songs from the Heart. Zo'n jubileum is altijd een moment om terug te kijken, stil te staan en verder te gaan op ons pad.

5 jaar geleden namen Agnes en Anadya het inititief om het koor op te richten. We begonnen met een klein groepje te repeteren in het Ontmoetingshuis in Veenendaal en groeiden uit tot een koor van ca. 20 leden. Later repeteerden we in Centrum Wijland in Lunteren en nu in De Hoge Born in Wageningen.

Er waren vele mooie momenten van samen zijn. We waren bij de bruiloft van Anadya. De verschillende optredens in het Venster (Veenendaal) en bij Vrijzinnig Lunteren. De repetities zijn altijd een fijn samenzijn geweest. De repetities waarin Ori kwam spelen gaven een extra mooie herinnering. En er waren ook de gezellige nieuwjaars-etentjes en seizoensafsluitingen in de buitenlucht.

5 jaar waarin het ook een lange tijd alleen mogelijk was om elkaar te ontmoeten via Zoom, het koor liep terug van 21 naar 10 leden. Tegelijkertijd zijn we juist daardoor nader tot elkaar gekomen. Met elkaar beschreven we wat voor een koor we zijn, welke muziek we zingen en zo ontstond de inhoud van de website, maar ook een gezamelijk beeld. Anadya gaf ons individueel zangles en de kwaliteit verbeterde.

We inspireerden elkaar, wat uiteindelijk leidde tot een optreden met het thema "Vier het leven". Later ontstond ook het thema "Aan zee".  Nadat we de digitale ontmoetingen afsloten en elkaar weer konden ontmoeten, groeide ons koor in 2 maanden tijd van 10 naar 23 leden en is er nu zelfs sprake van een wachtlijst bij de sopranen en alten.

Het is mooi om te zien dat de harmonie, de klank, het enthousiasme, respect en liefde voor muziek behouden bleef en groeide.

Dankbaar zijn we voor de liefdevolle inzet van Anadya, haar doorzettingsvermogen, energie en tijd. Dankbaar dat we zingen mogen!

In ons jubileumjaar kwamen Else Boerema (haptotherapeut) en Vivian van der Leeuw (logopediste) bij ons in de repetitie, een waardevolle andere kijk op ademen en zingen, bewegen en expressie, zoals altijd en toch weer anders leerzame repetities.

Nu staan we voor een concert "Stralend Licht". Het Licht dat weerkaatst wordt in allerlei kleurgradaties in allerlei tradities en culturen die we ook bezingen. In alle vormen van liefde in alle facetten van het leven.

LIESBETH VEENHOF

SCHILDER

Het schilderij op de afbeelding van dit concert is van Liesbeth Veenhof (Wageningen).

Graag verwijzen we voor meer informatie door naar haar website: www.liesbethveenhof.nl

VOLG ONS