WE ZINGEN "BY HEART"

Songs from the Heart zingt "by heart" zoals de Engelsen het uitdrukken.

Dat wil zeggen: úit het hoofd en vanuit het hart.

Zo wordt zowel de muziek als de tekst bijna als vanzelf onthouden wanneer we liederen instuderen. We zingen a capella, één- of meerstemmig. En ... de stiltes na het zingen zijn vaak net zo mooi als de muziek zelf.

We zingen liederen uit allerlei culturen en tradities. Liederen met en zonder religieuze/spirituele inslag, zonder dat het zweverig is. De liederen gaan over het leven, liefde, licht en vrede.

Wil je een indruk krijgen van de veelzijdige muziek die wij zingen?  Hier vind je een greep uit ons repertoire en opnames die zijn  gemaakt tijdens een koorrepetitie in oktober 2020.

KLEINE GREEP UIT

ONS REPERTOIRE

• Taizé: bijv. Frieden en De noche iremos
  • Maori cultuur: bijv. Te ahora
  • Afrikaans: bijv. Baba la gumbala en Noyana
  • An Irish blessing
  • Mantra: bijv. Gayatri mantra, Om mani Padme Hum
  • Soefi traditie: Thy light is in all forms
  • Uit de 16e eeuw het Spaanse Ay luna
  • Nederlands: De zee, hou van jezelf

"Elk lied spreekt ergens iets aan in het verborgene. Het laat het gevoel van de muziek spreken,

wanneer je luistert met je hart."

Wietse

hart

AAN ZEE, het muzikale thema van het najaar 2021

De zee trekt, de zee inspireert, de zee neemt, de zee geeft.

Dein mee op de getijdenstroom en de zee weet vast wel wat u voelt in uw leven en wat u bedoelt. Het “Songs from the Heart”-koor neemt u graag mee op een tocht langs de zee.

Beelden: Wietse de Vries & Marion de Back-Bais

DE GELUIDSOPNAMES

ZIJN GEMAAKT TIJDENS DE KOORREPETITIE IN OKTOBER 2020. DE BEELDEN ZIJN VAN MARTIN SCHUITEMAKER.

Onderstaande opnames zijn gemaakt tijdens een repetitie in oktober 2020. Beelden: Martin Schuitemaker

Neesa, neesa, neesa. Dit Noord Amerikaans Indianen lied eert Grootmoeder Maan, Neesa genaamd. Het vertegenwoordigt de vrouwelijke energie, met haar diepe emoties en intuïtie.

How great is the pleasure, dit lied is geschreven door Henry Purcell (1659-1695).

Henry Purcell was een Engelse componist van barokmuziek.

"How great is the pleasure, how sweet the delight,

when kind love and music together unite.

Sweet, sweet, how sweet the delight, when harmony,

sweet harmony and Love do unite."

Sing a song, for the peace of the people

"Sing a song for the rights of every one

Give you're hand and will be a friend

Each to another in every place or land"

Het lied zingen we in canon ondersteund met een ostinate bas.

Gamla Moder Jord is een Zweeds lied. Het verhaalt over oude moeder aarde, waar ben je de hele nacht. Het is een lente lied. In Scandinavië verlangt men na de lange winternachten enorm naar de lente.

“Oh oude moeder aarde, waar ben je de lange nacht geweest?”

Opname tijdens repetitie: oktober 2020. Beelden: Martin Schuitemaker

Between darkness and light is geschreven de Arabische vrouw, Manal Hreb.

Ze schreef de tekst in het Hebreeuws (wat niet haar moedertaal was). De muziek en Engelse tekst werd geschreven door de Joodse Daphna Rosenberg. Een prachtig lied om te verbinden: “Tussen duisternis en licht, zal ik altijd lopen. En overal waar ik loop zal ik een raam van licht openen en een zaadje van liefde planten.”

IK WIL MEEZINGEN

Songs from the Heart koor staat open voor iedereen die van zingen houdt.

Onze dirigent, Anadya Kock - Wouters, helpt en stimuleert ons om steeds beter te gaan zingen, ondermeer doordat we samen steeds beter luisteren en ervaren wat de muziek doet. In tijden van Corona kregen we individueel zanglessen. Zo ging en gaat de kwaliteit meer en meer vooruit. Songs from the Heart wil die kwaliteit graag behouden. Nieuwe leden die willen aansluiten bij het koor moeten (qua stem) passen in de bestaande harmonie. Na drie keer mee repeteren kijken we samen of je definitief lid kunt worden van ons koor. Heb je nog vragen? Neem hier contact met ons op!

hart

"Wat mij het meest aanspreekt is te kunnen zingen vanuit mijn diepste wezen. Vanuit de melodie via de eenvoudige soms aloude teksten wordt het lied opgebouwd. Het is bevrijdend het hart te openen voor de klank en deze te volgen zonder oordeel of inspanning. Het maakt mij heel blij om niet het resultaat als doel te stellen, maar door in openheid met elkaar dit te beoefenen een steeds mooiere klank te horen ontstaan. Dit is de magie van ons koor.

Ik wens iedereen de ervaring van deze rijkdom van harte toe."

Winnie