ONS ONTSTAAN

Het koor ontstond op een prachtige, rustgevende plek in Frankrijk. Agnes Colijn en dirigente Anadya Kock-Wouters ontmoetten elkaar en deelden de liefde voor het zingen van mantra’s. Hoe mooi zou het zijn om dichtbij hun woonomgeving een koor te starten om die liefde te delen. Zo besloten ze om in september 2017 te starten met het koor “Songs from the heart”. Een koor dat zingt over het leven, liefde, licht en vrede.

mozaiek

ONZE IDENTITEIT

“Songs from the heart” is een koor waarin harmonie belangrijk is. Harmonie en saamhorigheid in het zingen en in de omgang met elkaar, daardoor ontstaat een mooie klank. Ook al zijn we allen verschillend, de muziek wordt door elk koorlid hoog gewaardeerd en we ervaren allen de ontspanning van het zingen. Naast alle muziek genieten we ook van de stilte na de muziek en van het luisteren naar elkaar.

Er is geen verbintenis met een specifieke religie of spirituele traditie. Uit allerlei stromingen zingen we liederen. Met aandacht voor de overeenkomsten tussen de verschillende tradities en culturen vormen de liederen een verbinding. Dat maakt ons repertoire divers en bijzonder. Het vormt een unieke samenstelling met als kern dat het inspirerende liederen zijn over het leven, liefde, licht en vrede.

ZING MEE EN ERVAAR ZELF

MOOIE PLANNEN

2021-2022

In het jaar maken we vier keer een programma "muziek en bezinning" rondom een thema.

Deze programma's brengen wij ten uitvoer op verschillende mooie locaties. In de programma's nodigen we de bezoeker uit te luisteren naar en te genieten van de muziek en van de stilte. Vrijblijvend is het om sommige liederen mee te zingen, in ieder geval wordt de luisteraar de mogelijkheid geboden om de teksten mee te lezen. Kortom een inspirerend programma.

HET ONTSTAAN VAN

"AAN ZEE"

"Even, zonder één beweging ligt een meeuw gewichtloos op de wind

En als ik nu eens in zee ging

zou die mij dan wiegen als een kind.

Heel je leven, alle dagen

Ben je al gedragen en bemind"

Het is fijn om met elkaar te kunnen delen en praten over de mooie dingen in het leven. Zo ontstond het idee om meerdere malen onze inspiratie te delen met meer mensen.

Op ons repeteroire stond al het prachtige lied "Aan zee" en zo werken we aan een prachtig programma over de zee, die ons zoveel te ont-dekken geeft.

ONZE DIRIGENT

Anadya Kock-Wouters is vanaf het begin de dirigent van ons koor.

Anadya is een warm en open persoon. Ze werkt met humor, is enthousiast en staat met beide benen op de grond.

Anadya werkt met ons aan een divers en inspirerend repertoire. Ze weet diepere lagen in tekst en muziek uit te leggen en leert ons ervaren welke kracht er spreekt vanuit de tekst en muziek. Dit doet ze op een ongedwongen en rustige manier, met alle ruimte om te ervaren wat een lied met ons doet.

dirigent Anadya Wouters

Anadya daagt ons uit om buiten onze comfortzone te zingen, onze grenzen te verkennen en te verleggen. Ieder op zijn eigen niveau. Tegelijkertijd heeft ze respect voor persoonlijke grenzen en ervaringen. Ze is vriendelijk, geduldig en waar nodig to the point. Anadya vindt het belangrijk dat we kunnen ontspannen, adem kunnen halen. “Zingen doe je met je hele lijf” zegt ze regelmatig. Elke repetitie begint met inzingen en met wat lichamelijke oefeningen.

Anadya weet tijdens een optreden een ontspannen sfeer neer te zetten.  Ze vraagt flexibiliteit van het koor, want regelmatig wordt de luisteraar  vrijblijvend uitgenodigd om mee te zingen en te ervaren wat de muziek te weeg brengt.

Anadya dirigeert naast ons koor nog 3 andere koren: Zingen voor je leven koor in Nijmegen, het WereldMuziekKoor Nijmegen en Wereldmuziekkoor Nonjana in Druten. Daarnaast geeft zij zanglessen en zangworkshops.

Voor meer informatie over Anadya verwijzen we graag naar haar website anadya.nl.