"BY HEART" ZINGEN

"By heart", zo wordt zowel de muziek als de tekst bijna als vanzelf onthouden wanneer we liederen instuderen. We zingen a capella, maar ook met begeleiding van gitaar en/of fluit, één- of meerstemmig. En ... de stiltes na het zingen zijn vaak net zo mooi als de muziek zelf.

We zingen liederen uit allerlei culturen en tradities. Liederen met en zonder religieuze/spirituele inslag, zonder dat het zweverig is. De liederen gaan over het leven, liefde, licht en vrede.

Dirigente Anadya Kock-Wouters legt uit

wat zingen "BY HEART" betekent

VREDESCONCERT

nationale vredesweek 2022 (september)

Tijdens de vredesweek werd er een optreden georganiseerd door het ViV (Vredes inititief Veenendaal). We zongen over en voor Vrede, welke begint met vrede in ons eigen hart. We lazen mooie teksten over vrede.

Film en montage: Fam van de Bovenkamp

Foto's: Anita Tijdeman-Jobse

GAMLA MODER JORD

opname repetitie oktober 2020

Een Zweeds lied, het verhaalt over oude moeder aarde, waar ben je de hele nacht. Het is een lente lied. In Scandinavië verlangt men na de lange winternachten enorm naar de lente.

“Oh oude moeder aarde, waar ben je de lange nacht geweest?”

Beelden: Martin Schuitemaker

AAN ZEE

thema van het koorseizoen 2021-2022

De zee trekt, de zee inspireert, de zee neemt, de zee geeft.

Dein mee op de getijdenstroom en de zee weet vast wel wat u voelt in uw leven en wat u bedoelt. Het “Songs from the Heart”-koor neemt u graag mee op een tocht langs de zee.

Beelden: Wietse de Vries & Marion de Back-Bais

NEESA, NEESA, NEESA

opname repetitie oktober 2020

Dit Noord Amerikaans Indianen lied eert Grootmoeder Maan, Neesa genaamd. "Gaiwey Ho" verwijst naar de schepping of de schepper.

Het vertegenwoordigt de vrouwelijke energie, met haar diepe emoties en intuïtie.

Beelden: Martin Schuitemaker

KLEINE GREEP UIT

ONS REPERTOIRE

• Taizé: bijv. Frieden en De noche iremos
  • Maori cultuur: bijv. Te ahora
  • Afrikaans: bijv. Baba la gumbala en Noyana
  • An Irish blessing
  • Mantra: bijv. Gayatri mantra, Om mani Padme Hum
  • Soefi traditie: Thy light is in all forms
  • Uit de 16e eeuw het Spaanse Ay luna
  • Nederlands: De zee

LUISTER MET JE HART

Elk lied spreekt ergens iets aan in het verborgene. Het laat het gevoel van de muziek spreken,

wanneer je luistert met je hart."

Wietse

KLANK ZONDER OORDEEL OF INSPANNING

"Wat mij het meest aanspreekt is te kunnen zingen vanuit mijn diepste wezen. Vanuit de melodie via de eenvoudige

soms aloude teksten wordt het lied opgebouwd.

Het is bevrijdend het hart te openen voor de klank en deze te volgen zonder oordeel of inspanning.

Het maakt mij heel blij om niet het resultaat als doel te stellen,

maar door in openheid met elkaar dit te beoefenen een steeds mooiere klank te horen ontstaan.

Dit is de magie van ons koor.

Ik wens iedereen de ervaring van deze rijkdom van harte toe."

Winnie

BAS of TENOR mannenstem is van harte welkom

Op de vrouwenstemmen  is een (tijdelijke) ledenstop van kracht.

Wil je op de hoogte blijven wanneer de ledenstop wordt opgeheven, neem dan contact met ons op.

Songs from the Heart koor staat open voor iedereen die van zingen houdt.

Onze dirigent, Anadya Kock - Wouters, helpt en stimuleert ons om steeds beter te gaan zingen, ondermeer doordat we samen steeds beter luisteren en ervaren wat de muziek doet. In tijden van Corona kregen we individueel zanglessen. Zo ging en gaat de kwaliteit meer en meer vooruit. Songs from the Heart wil die kwaliteit graag behouden. Van nieuwe leden die willen aansluiten bij het koor verwachten we dat ze, qua stem, passen in de bestaande harmonie. Na drie keer mee repeteren kijken we samen of je definitief lid kunt worden van ons koor.

Heb je nog vragen? Neem hier contact met ons op!

VOLG ONS